Joi, 25 aprilie 2024 - 1:21:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Congresul SUA adoptă bugetul pentru 2014. Sfârşitul instabilităţii


17 ianuarie 2014

Congresul SUA  a adoptat joi noul buget pentru anul 2014, punând astfel capăt instabilităţii bugetare din ultimii trei ani.

Camera Reprezentanţilor a aprobat bugetul în valoare de 1.100 de miliarde de dolari, cu 359 de voturi pentru şi 67 împotrivă, iar Senatul l-a adoptat cu 72 de voturi pentru şi 26 împotrivă, legea finanţelor urmând să fie promulgată de către Barack Obama.

Democraţii au votat alături de 17 republicani, textul de lege care conţine 1528 de pagini. Această măsură finanţează guvernul federal până pe data de 30 septembrie, înlăturând practic riscul unei noi blocări la nivel admininistrativ.

SUA  a fost paralizată încă din ianuarie 2011 de coabitarea dintre democraţi majoritari în Parlament şi republicani majoritari în Camera Reprezentanţilor în noiembrie 2010, ceea ce a dus la o reducere masivă a cheltuielilor federale. Cei mai vehemenţi au fost ultraconservatorii din cadrul Tea Party care au fost ostili oricărui tip de compromis.

Criza a continuat culminând cu prima închidere parţială a administraţiilor federale din 1996, după ce Congresul nu a reuşit să adopte o lege a finanţării Guvernului înainte de inceprea exerciţiului bugetar pentru anul 2014.

"Sper că legea finanţelor adoptată astăzi (joi) va marca sfârşitul unor crize dureroase ca cea din octombrie şi paralizia statului federal, care a provocat economiei pagube în valoare de 20 de miliarde de dolari", a declarat senatorul democrat Tom Carper.

Legea finanţelor priveşte cheltuielile curente ale statelor federale, care însumează o treime din cheltuielile totale ale statului. Acordul dintre democraţi şi republicani la care s-a ajuns, anulează o parte a tăierilor care urmau să afecteze bugetul federal, Pentagonul care urma să fie afectat de aceste tăieri, scapă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro