Joi, 28 martie 2024 - 2:11:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Polonia este cuprinsă de nelinişti sociale


19 septembrie 2013

Peste 100.000 de demonstranţi au protestat la Varşovia împotriva politicii sociale a premierului Tusk, solicitînd  demisia acestuia.
 
Scînteile care au aprins protestele în masă şi potenţialul unei nemulţumiri mocnind de mai multă vreme au sărit după ce a fost promulgată o nouă lege care oferă un spaţiu mai larg de joc angajatorilor în stabilirea timpului de lucru şi a salariilor, ridicarea vîrstei de pensionare de la 65 la 67 de ani pentru bărbaţi, majorarea TVA la 23%. La toate acestea se adaugă o creştere alarmantă a şomajului. In februarie, procentul celor fără de serviciu a fost de 14,4%, cel mai ridicat din ultimii şase ani.
 
După ce economia poloneză a avut parte de decenii de creştere neîntreruptă, scăpînd de recesiune, ea şi-a încetinit ritmul, nemaiputînd satisface numeroasele cereri de locuri de muncă de către tînăra generaţie. Deja protestele de anul trecut nu prevesteau nimic bun. Au ieşit în stradă atunci personalul medical, agricultorii şi circa 7.000 de profesori care, după vacanţa de vară, s-au trezit dintr-o dată şomeri, nu în ultimul rînd şi fiindcă numeroase şcoli au trebuit închise din cauza deficitului demografic.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro