Vineri, 29 martie 2024 - 12:58:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Al Qaida pregăteşte un nou atentat asupra SUA


15 septembrie 2013

Liderul reţelei internaţionale teroriste Al Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahiri, a chemat la un nou atac împotriva SUA şi la boicotarea Americii şi a aliaţilor săi, într-un mesaj audio difuzat pe forumurile jihadiste, în contextul împlinirii a 12 ani de la atentatele de la 11 septembrie 2001, a informat joi Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, citat de AFP.

"Trebuie să facem ca America să sângereze din punct de vedere economic şi să o determinăm să continue să facă cheltuieli uriaşe pentru securitatea sa", a lansat Ayman al-Zawahiri, care i-a succedat lui Osama ben Laden la conducerea Al Qaida. "Economia este punctul slab al Americii şi ea este deja slăbită din cauza tuturor cheltuielilor militare angajate pentru securitatea sa", subliniază liderul organizaţiei teroriste care şi-a asumat atacurile de la 9/11.

"Pentru a menţine America sub tensiune şi în stare de alertă, e nevoie de câteva atacuri pe ici, pe colo. Am câştigat deja războiul din Somalia, Yemen, Irak şi Afganistan, deci trebuie acum să continuăm acest război pe propriul ei pământ", a adăugat el, invitându-şi susţinătorii ("fraţii") să acţioneze independent sau în grup pentru "a comite atacuri disparate".

Ayman al-Zawahiri, al cărui frate a fost arestat în Egipt pentru susţinerea preşedintelui islamist demis Mohamed Morsi, a evocat şi situaţia de la Cairo, menţionând că legitimitatea unui guvern are la bază nu democraţia, ci sharia, legea islamică.

În acest mesaj de 72 minute, el a mai spus că membrii Al-Qaida nu sunt "terorişti însetaţi de sânge", recomandând fidelilor săi să consolideze celulele existente în statele musulmane, în scopul de a instaura Islamul în aceste ţări.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro