Vineri, 29 martie 2024 - 12:21:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tren deraiat în Spania. Cel puţin 45 de morţi


25 iulie 2013

Un tren a deraiat în nord-vestul Spaniei. Cel puţin 45 de persoane şi-au pierdut vieţile în accidentul de tren produs miercuri seara la mai puţin de trei kilometri de capitala comunităţii autonome spaniole Galicia, Santiago de Compostela, potrivit elpais.es. În jur de 100 de persoane au fost rănite. Pentru moment, autorităţile au exclus posibilitatea unui atentat terorist.

Trenul deraiat în Spania circula pe ruta Madrid - Chamartin - Ferrol. Accidentul feroviar a avut loc la ora locală 20.42, la mai puţin de trei kilometri de Santiago de Compostela, pe o nouă porţiune a căilor ferate pentru trenurile de mare viteză, porţiune ce fusese inaugurată cu doar doi ani înainte. Într-o curbă, opt din cele 13 vagoane ale trenului au ieşit complet de pe şine. Antepenultimul vagon a fost complet distrus La faţa locului s-au deplasat echipele ale poliţiei, pompieri şi medici.

În tren se aflau 218 de pasageri, au anunţat reprezentanţii Renfe citaţi de tve.es. Deocamdată cauzele accidentului nu sunt cunoscute. Locuitorii din zonă au declarat pentru Europa Press că la ora 20:40 au auzit o explozie.

La spital au ajuns deja zeci de răniţi. Din cauza numărului mare de victime, reprezentanţii Spitalului Universitar din Santiago au făcut apel la cetăţeni să vină să doneze sânge.Poliţia din Santiago a pus la dispoziţie un numar de telefon ( 981551100) pentru cei care doresc să afle informaţii despre pasagerii din trenul deraiat.

Doi pasageri din tren, care au supravieţuit accidentului, au povestit că au simţit cum trenul s-a înclinat în curbă, după care îşi aduc aminte că s-au trezit întinşi pe jos, înconjuraţi de morţi.

Toate evenimentele dedicate zilei sfântului Iacob, când se sărbătoreşte ziua comunităţii autonome spaniole Galicia au fost anulate în urma accidentului


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro