Vineri, 29 martie 2024 - 12:37:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Victimele tragediei din Muntenegru revin acasă


25 iunie 2013

Românii răniţi în accidentul de duminică din Muntenegru, aflaţi la spitalul din Podgorica, vor fi aduşi marţi în România. Răniţii vor fi împărţiţi cele patru spitale din Bucureşti - Floreasca, Elias, Bagdasar Arseni şi Universitar. De asemenea, cu aeronavele trimise de MApN vor fi aduse în ţară şi trupurile românilor decedaţi în accidentul din Muntenegru: nouă persoane din Capitală, cinci din judeţul Argeş, două din Timiş şi câte una din Ilfov şi Cluj.

Cei 29 de români răniţi în accidentul din Muntenegru vor fi aduşi în România şi internaţi în patru spitale din Bucureşti. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a precizat că 11 dintre răniţii vor fi duşi la Spitalul Universitar, 10 la Floreasca, cinci la Elias, iar patru la Bagdasar-Arseni.

 

"Evacuăm pacientii pentru primul avion pregătit de terapie intensivă. Sunt 12 pacienţi. Primii şase au plecat, sunt cei care vor fi aşezaţi pe tărgile de sus în avion. Următorii şase sunt în curs de pregătire. Sunt din cei intubaţi, ventilaţi", a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

 

Fiecare pacient a fost transportat de la spital la aeroport cu câte o ambulanţă. Autorităţile din Muntenegru au creat special un coridor pe unde au trecut maşinile de intervenţie.

Autorităţile de la Bucureşti au început să comunice familiilor victimelor informaţiile legate de spitalele la care vor fi repartizaţi. De asemenea, familiile persoanelor decedate în accidentul produs în Muntenegru sunt anunţate marţi de echipe mixte formate din poliţişti şi psihologi, nouă dintre victime fiind din Capitală, cinci din judeţul Argeş, două din Timiş şi câte una din Ilfov şi Cluj.

Potrivit primarului din Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, cinci dintre persoanele decedate în accidentul din Muntenegru erau din Curtea de Argeş, fiind vorba despre un fost consilier local, Nicolae Dervis, soţia acestuia, o profesoară pensionară, soţul acesteia şi tatăl unui fost consilier judeţean.

Reamintim că un autocar cu turişti români s-a răsturnat duminică în jurul orei 18.00, ora României, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morţi şi 29 de răniţi. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro