Vineri, 29 martie 2024 - 4:47:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Acuzat de corupţie, primarul din Montreal şi-a dat demisia


19 iunie 2013

Primarul din Montreal, Michael Applebaum, şi-a anunţat marţi demisia, la opt luni după ce a fost ales, din cauza acuzaţiilor în justiţie împotriva sa, în special pentru corupţie, fapte anterioare preluării funcţiei din fruntea oraşului, transmite AFP.

 

"Susţin în continuare că sunt nevinovat", a declarat acest om politic de 50 de ani, afirmându-şi "intenţia de a se lupta" după ce a fost inculpat luni de 14 capete de acuzare de o unitate anticorupţie a poliţiei din Quebec.

 

Applebaum şi-a preluat funcţia în noiembrie anul trecut, după demisia lui Gerald Tremblay, parţial din cauza unui scandal de corupţie care continuă să vizeze mai mulţi responsabili ai administraţiei municipale.

 

Arestat luni de anchetatorii UPAC (Unitatea permanentă anticorupţie), Applebaum a fost acuzat de "complot, abuz de încredere şi acte de corupţie în afacerile municipale".

 

"Nu am luat niciodată vreun ban de la cineva", a spus, în cadrul unei scurte conferinţe de presă, Applebaum, primul primar anglofon din Montreal din ultimul secol.

 

Plecarea sa pune din nou administraţia din Montreal în dificultate, în condiţiile în care alegerile municipale nu ar fi avut loc decât la 3 noiembrie. Un primar intermediar va fi ales în următoarele zile din cadrul consiliului local.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro