Vineri, 29 martie 2024 - 1:23:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Biserică amendată pentru zgomotul prea puternic al clopotelor


3 martie 2015

Un preot din Italia a fost amendat cu 1.300 de euro din cauza zgomotului puternic produs de clopotele bisericii unde acesta slujea, relatează publicaţia thelocal.it.

Preotul din oraşul Pramaggiore din nord-estul Italiei a fost amendat după ce agenţia pentru protecţia mediului din regiune a înregistrat un nivel inacceptabil de poluare fonică produsă de clopotele bisericii.

În cadrul slujbei de duminică, preotul i-a anunţat pe credincioşi că are de plătit o amendă de 1.312 euro.

Se pare că sancţiunea are la origine o plângere venită din partea unui locuitor din zonă, notează Corriere del Veneto. „Probabil că este vorba de un cetăţean care s-a stabilit în zonă destul de recent”, a declarat preotul pentru ziarul italian. „Pentru a controla problema şi pentru a nu primi amenzi şi mai mari, am limitat durata sunetului produs de clopote, care dura câteva minute potrivit tradiţiei vechi de sute de ani”, a mai spus el.

„Acum, durata a fost fixată la doar 60 de secunde. Experţii cred că în acest mod vom rămâne în limitele autorizate de poluare fonică”, a completat preotul.

Credincioşii din parohie şi-au arătat susţinerea deplină pentru preotul lor. Acesta va ataca amenda primită în instanţă.

Biserici reclamate şi în România

De-a lungul timpului, şi în România au apărut plângeri ale unor locuitori nemulţumiţi de poluarea fonică produsă de clopotele sau de difuzoarele bisericilor.

În 2012, o locuitoare din comuna Mihalţ din judeţul Alba l-a dat în judecată pe preotul greco-catolic din comună, cerând daune în valoare de 170.000 de lei pentru „starea de disconfort“ produsă de construirea cimitirului în apropierea locuinţei sale şi de zgomotul clopotelor, potrivit adevarul.ro.

În 2013, o biserică penticostală din Cluj-Napoca a fost amendată cu suma de 800 de lei de Poliţia Locală, care a făcut măsurători ale nivelului de zgomot şi a constatat că nivelul maxim acceptat era depăşit, potrivit citynews.ro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro