Joi, 28 martie 2024 - 9:55:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România este tranzitată de europenii care vor să se alăture Statului Islamic


24 ianuarie 2015

Serviciul Român de Informaţii a anunţat printr-un comunicat de presă, că un numar crescut de persoane, mai ales din vestul Europei şi Balcanii de Vest, sunt interesate să plece în Siria şi Irak, pentru a particpa la conflictele de acolo, tranzitând, cu predilecţie, România şi Bulgaria, ca rute terestre. SRI susţine că "gestionarea eficientă a riscurilor asociate acestui fenomen este extrem" de dificilă, fără unele "instrumente legale", potrivit HotNews.ro.

Potrivit SRI, în zona de conflict sunt implicaţi, de partea diferitelor grupări extremiste, peste 4.000 de luptători, cetăţeni sau rezidenţi ai unor state europene. SRI precizează că a emis comunicatul pentru a face precizări în contextul declaraţiilor publice referitoare la tranzitul prin România spre/dinspre Siria al unor persoane implicate în conflictul din regiune".

Joi, ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a evidenţiat, cu ocazia unei reuniuni antiteroriste desfăşurate la Londra, importanţa eforturilor de oprire a circulaţiei membrilor grupului terorist Stat Islamic, prin ţări europene precum România şi Bulgaria, potrivit The Guardian. În acest context, Hammond a reamintit că a efectuat vizite la Bucuresti şi Sofia, precizând că Marea Britanie colaborează strâns cu serviciile de informaţii, din România şi Bulgaria, informează Mediafax.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro