Vineri, 29 martie 2024 - 5:58:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Programul Alimentar Mondial, nevoit să îşi reducă ajutoarele pentru refugiaţii sirieni din lipsă de fonduri


19 septembrie 2014

Programul Alimentar Mondial (PAM) a anunţat joi că va fi nevoit să îşi reducă ajutoarele alimentare 'vitale' pentru 6 milioane de refugiaţi sirieni din cauza lipsei de fonduri, afirmând că are nevoie de 352 de milioane de dolari până la sfârşitul anului, relatează AGERPRES.
În Siria, raţia alimentară destinată strămutaţilor va fi redusă, iar în ţările vecine numărul de refugiaţi care beneficiază de ajutoare va fi de asemenea redus, a precizat PAM într-un comunicat dat publicităţii la Amman.

"Am atins un punct critic în operaţiunile noastre umanitare în Siria şi în ţările vecine', a subliniat Muhannad Hadi, coordonator PAM pentru Siria. 'Dacă nu reuşim să obţinem o finanţare mai importantă în zilele ce urmează, mă tem că nu vom avea altă alternativă decât să ne reducem operaţiunile".

PAM are nevoie de 352 de milioane de dolari pentru a-şi putea continua operaţiunile până la sfârşitul anului, dintre care 95 de milioane în Siria, potrivit comunicatului. În Siria, PAM va continua în octombrie să furnizeze hrană pentru peste 4 milioane de persoane, dar raţia va fi mai mică, urmând să conţină mai puţin de 60% din valoarea nutritivă recomandată pentru situaţii de urgenţă, iar aceasta va fi şi mai redusă în noiembrie. Pentru luna decembrie, PAM nu dispune încă de fonduri pentru Siria.

În Turcia, programul lunar de cupoane electronice care furnizează ajutoare pentru 220.000 de refugiaţi sirieni care trăiesc în tabere dedicate este finanţat doar în proporţie de 12%. Circa 170.000 de persoane s-ar putea trezi fără asistenţă în octombrie din această cauză, notează AFP, adăugând că situaţia se va înrăutăţi şi în Liban şi Iordania.

Războiul din Siria a făcut peste 191.000 de morţi începând din martie 2011 şi a provocat strămutarea a peste 6,5 milioane de persoane în interiorul ţării.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro