Vineri, 29 martie 2024 - 1:20:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Autorităţile americane, acuzate de cruzime


30 aprilie 2014

Un deţinut din statul american Oklahoma, condamnat la moarte, a decedat marţi seara în urma a zeci de minute de agonie, după ce i-a fost administrat un nou tip de injecţie letală. Situaţia de determinat amânarea imediată a unei a doua execuţii prevăzute imediat după aceasta, relatează AFP. Cocteilului letal nu a fost testat niciodată.

Medicii au constatat un "eşec al (substanţei) intravenoase" administrate deţinutului şi au ajuns la concluzia că "medicamentele nu intră în sistemul" venos. Deţinutul Clayton Lockett a fost totuşi declarat decedat după 40 de minute, în urma unei "crize cardiace bruşte".

Omul a murit la 43 de minute după ce a început procedura. La câteva minute după injecţie, deţinutul a intrat într-o stare de suferinţă, fiind foarte agitat, corpul tremurându-i, ridicându-şi umerii de pe masa de execuţie, grohăind şi rostind cuvinte neinteligibile.

Directorul penitenciarului a decretat imediat amânarea cu 14 zile a execuţiei unui al doilea condamnat, Charles Warner, care era prevăzută la ora locală 20.00 (04.00 ora României).

Clayton Lockett a fost condamnat la moartea în 2000 pentru violarea şi uciderea unei tinere, pe care a răpit-o, a bătut-o şi a îngropat-o de vie.

Fabricanţii europeni refuză să furnizeze anestezicul obişnuit (pentobarbital) pentru executarea oamenilor. În acest context, mai multe state americane se luptă pentru a găsi o soluţie de repliere.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro