Miercuri, 24 aprilie 2024 - 7:54:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Delegaţia a CJ Prahova la sărbătoarea oraşului Hânceşti


22 noiembrie 2014

O delegatie a CJ Prahova, condusa de presedintele Mircea Cosma a participat, în acest weekend, la sarbatoarea orasului Hancesti.  Oraşul Hânceşti este resedinta Raionului cu acelaşi nume, raion înfrăţit cu judetul Prahova încă din anul 2002. 

Delegatia prahoveană s-a intalnit cu secretarul adj al Ambasadei SUA din Cisinau, coordonatorul de program USAID din R. Moldova, Kant Larson, care a donat orasului Hancesti un buldoexcavator.
Delegatia a participat la sfintirea Monumentului lui Stefan cel Mare. Slujba a fost oficiata de un sobor de preoti in frunte cu Episcopul Petru, al Unghenilor,Nisporenilor si Hancestilor.

Oficialităţile din Prahova au discutat despre reconstruirea cu ajutorul fondurilor europene a Conacului Manuc -Bei si a Manastirei Hancu.
Seara, delegatia a participat la spectacolul festiv dedicat celor 514 ani de atestare documentara a orasului Hancesti,iar cu acest prilej i s-a conferit titlul de Om Emerit presedintelui Cosma, distinctie introdusa pentru prima data in R. Moldova.

Delegatia a avut intalniri cu Marcel Raducanu, viceprim ministru, ministru al Dezvoltarii Regionale a Guvernului R. Moldova pe teme vizand Parcul Industrial Cimislia si Parcul Industrial Hancesti.
Sambata delegatia s-a intalnit cu un grup de oamnei de afaceri specializati in conservarea fructelor si legumelor. Cu acest prilej a fost vizitat un depozit de conservare a fructelor si strugurilor cu o capacitate de 1000 tone. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro