Vineri, 29 martie 2024 - 1:26:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Trei zile de şomaj tehnic pentru angajaţii Dacia


17 iunie 2012

fabrica_daciaAngajaţii uzinei Dacia din Mioveni vor fi trimişi pentru trei zile în şomaj tehnic, în a doua jumătate a lunii iunie şi la începutul lunii iulie.

Cei mai mulţi dintre angajaţii Dacia vor sta acasă pe 18 şi 19 iunie şi pe 2 iulie, iar în aceste zile nu se vor produce autovehicule, relatează România Tv.

Astfel, dintre cei 13.500 de angajaţi, aproximativ 9.000 de oameni vor rămâne acasă trei zile, timp în care vor fi plătiţi cu 85% din salariu.

Automobile Dacia va opri parţial producţia în zilele de 18, 19 iunie şi 2 iulie din cauza scăderii comenzilor şi acumulării de stocuri, iar sectoarele care nu fac parte din fabricaţia de vehicule îşi vor adapta activitatea în funcţie de comenzi şi de acţiunile programate, a anunţat sâmbătă compania.

"Scăderea comenzilor Dacia şi acumularea de stocuri atât pe platforma Mioveni, cât şi în reţeaua comercială, necesită adaptarea programului de producţie la nivelul comenzilor", se arăta într-un comunicat.

Astfel, Uzina Vehicule Dacia va opri fabricaţia de vehicule în zilele de 18 iunie, 19 iunie şi 2 iulie. "Sectoarele care nu fac parte din fabricaţia de vehicule îşi vor adapta activitatea în funcţie de comenzi şi de acţiunile programate", mai precizează reprezentanţii companiei.

Dacia, principalul producător de automobile din România, a fost înfiinţată în anul 1966, odată cu crearea Uzinei de Autoturisme de la Mioveni. După doi ani a fost produsă prima Dacia 1100 sub licenţa Renault 8.

În anul 1999, Renault a achiziţionat 51% din capitalul societăţii în urma procesului de privatizare, iar în prezent deţine 99,43% din capitalul Dacia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro