Joi, 28 martie 2024 - 11:43:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Transelectrica împrumută 125 milioane de lei de la Citibank


8 iunie 2012

transelectricaCompania Naţională de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" SA a semnat un contract de credit cu filială locală a grupului Citibank, pentru suma de 125 milioane lei, pentru o perioadă de cinci luni de zile, se arăta într-un raport transmis Bursei.


Împrumutul are ca scop acoperirea platii facturilor pentru schema de bonus pentru producţia de energie în regim de cogenerare de înaltă eficienţă, costurile aferente fiind recunoscute de Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei.
Garantarea împrumutului se face prin cesiune de creanţe, prezente şi viitoare, născute din contracte cadru între administratorul schemei de sprijin, Transelectrica, şi plătitorii de contribuţie pentru cogenerarea de înaltă eficienţă.


Transelectrica este Operatorul de Transport şi de Sistem din România care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvolta reţeaua de transport care cuprinde 78 staţii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, şi 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220, 400kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.


Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro