Vineri, 29 martie 2024 - 12:22:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PATRIARHIA ROMÂNĂ, profit MAI MARE decât MC DONALD'S


19 iulie 2012

patriarhiaN-ai să crezi, dar e adevărat. Conform datelor declarate la Ministerul de Finanţe, Patriarhia Română are încasări mai mari decât ale McDonald's România. Diferenţa e de circa 5 milioane de lei.

Patriarhia Română (Administraţia Patriarhală) a realizat un profit net de aproape 28 milioane de lei, la venituri totale de peste 87 de milioane de lei, conform datelor declarate la Ministerul de Finanţe.

Veniturile din 2011, de peste 87 de milioane de lei sunt cu aproape 60 de milioane de lei mai mari decât anul anterior. Ca o comparaţie, dacă Administraţia Patriarhală ar fi o companie privată atunci ar fi de talia McDonald's România, care a făcut un profit brut de 22.268.012 de lei, cu peste 5 milioane de lei mai mic decât Patriarhia Română, potrivit Capital.ro.

Patriarhia Română este formată din totalitatea Mitropoliilor, Arhiepiscopiilor şi Episcopiilor de pe tot cuprinsul României, plus comunităţile din diaspora, care la rândul lor sunt formate din parohii. Ia uite din ce este cuprinsă Administraţia Patriarhală, cu sediul în Dealul Mitropoliei: Cancelaria Sfântului Sinod, Sectorul teologic-educaţional, Sectorul social-filantropic,Sectorul economic-financiar, Sectorul patrimoniu cultural, Sectorul relaţii bisericeşti şi interreligioase, Sectorul comunităţi externe, Sectorul comunicaţii şi relaţii publice - Centrul de presă BASILICA, Sectorul Stavropighii şi centre sociale, Biblioteca Sfântului Sinod, Atelierele Institutului Biblic, Editura şi Tipografia Institutului Biblic, Sectorul Pelerinaje, Sectorul Monumente şi Construcţii Bisericeşti.

BASILICA TRAVEL, firma prin care Patriarhia Română organizează pelerinaje şi-a triplat profitul în 2011, ajungând la unul de 37.140 de lei. Nici Arhiepiscopia Bucureştilor nu stă rău. În 2011, AB a realizat un profit de 1.208.080 de lei.

Arhiepiscopia Romano Catolică Bucureşti nu şi-a mai depus bilanţul din 2009

Profitul firmei prin care Patriarhia Română organizează pelerinaje în ţară şi în străinătate s-a triplat anul trecut faţă de valoarea din 2010. Basilica Travel, căci aşa se numeşte, a avut în 2011 un profit de 37.140 de lei, faţă de 10.818 lei cât a fost înregistrat în anul 2010. Astfel, fie românilor li s-a deschis apetitul pentru turism ecumenic, fie Patriarhia a crescut considerabil preţurile de la un an la altul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro