Marţi, 16 aprilie 2024 - 2:42:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Nokia vinde Vertu pentru 200 milioane euro


14 iunie 2012

vertu-constellationNokia este din ce în ce mai aproape de momentul în care va vinde divizia de lux Vertu către o compania suedeză EQT Partners AB. Decizia de înstrăinare a Vertu face parte din planul de restructurare al companiei.


Tranzacţia valorifica Vertu la aproximtiv 200 milioane euro, a declarat o persoană apropiată situaţiei. Tranzacţia ar putea să fie anunţată oficial în săptămânile următoare, scrie Bloomberg.
Telefoanele Vertu sunt cunoscute pentru atribuţiile lor estetice, fiind create cu metale preţioase şi presărate cu pietre scumpe, dar şi pentru preţul piperat, un astfel de telefon costând în medie 5.000 euro.


Divizia Vertu a fost începută de fostul şef al Nokia Frank Nuovo în 1998 şi de atunci a devenit un jucător dominant în segmentul telefoanelor de lux, cu o cotă de piaţă de aproximativ 60% pe pieţele vestice.
Compania finlandeză a început să vândă bunuri pe măsură ce CEO-ul Stephen Elop încearcă să readucă afacerea pe drumul cel bun după ce a fost depăşită în vânzări de companii care produc telefoane care funcţionează cu sistemul de operare Android ori de Apple. Nokia se bazează pe parteneriatul cu Microsoft pentru recâştigarea pieţei nord americane, unde a semnat înţelegeri cu AT&T şi T-Mobile pentru vânzarea telefoanelor din gama Lumia.


Divizia a încercat să se diferenţieze prin produsele sale de dispozitivele concurenţei precum Research În Motion, care a lansat BlackBerry-uri branduite Porsche.


Acţiunile Nokia s-au depreciat cu aproape 40% anul acesta, dar în urma zvonului privind finalizarea vânzării Vertu, acţiunile s-au apreciat cu 0,2% până la 2,26 euro la bursa din Helsinki, ridicând astfel valoarea companiei la 8,5 miliarde euro.
Vertu, care nu a făcut publice datele financiare, se pare că a înregistrat creşteri ale vânzărilor atât în 2010, cât şi în 2011. Divizia are peste 80 de magazine în locaţii scumpe precum pe Rodeo Drive în Beverly Hills sau Rue Royale în Pariş.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro