Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:24:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Finanţarea pentru ocolitoarea Săcelelor a fost tăiată


20 iulie 2012

saceleOcolitoarea municipiului Săcele, care este aproape de final, intră în stare de conservare, lucrările finale, de asfaltare a celui de al doilea tronson, fiind amânate pe termen nelimitat, din lipsă de fonduri. Ieri, constructorul şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) - regionala Braşov au semnat procesul verbal de încetare a lucrărilor. Autorităţile locale spun că ocolitoarea municipiului Săcele este gata, în acest moment, în proporţie de 90%. Ultimele intervenţii care mai erau de făcut vizau asfaltarea şi realizarea rigolelor.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a tăiat însă finanţarea, aşa că ocolitoarea municipiului Săcele va intra în conservare până se vor găsi banii necesari finalizării. „Structura judeţeană a CNADR a primit vineri un ordin de sistare a lucrărilor, motivul fiind lipsa resurselor financiare. Mai trebuia turnat doar asfaltul. E păcat să întrerupi lucrările într-un stadiu atât de avansat, pentru că, dacă va trece mult timp până la reluarea lor, ceea ce s-a făcut până acum se va degrada”, a declarat primarul municipiului Săcele, Radu Nistor.
Lucrările la cel de-al doilea tronson din ocolitoarea municipiului Săcele au început în luna mai şi, potrivit graficului, urmau să fie finalizate la sfârşitul lunii august. Tronsonul are o lungime de 4,3 kilometri, trece prin spatele platformei Electroprecizia, legând DN 103 B, care merge spre Tărlungeni, cu DN 1A, în zona cartierului Gîrcini.
Investiţia se ridică la 10,3 milioane de lei + TVA şi este suportată de la bugetul de stat, de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin CNADNR. Tronsonul I din ocolitoarea municipiului Săcele a fost inaugurat încă din septembrie 2010.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro