Vineri, 29 martie 2024 - 3:04:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CNA reduce, din nou, licenţa OTV


10 aprilie 2012

otvCNA a aplicat cea mai drastică sancţiune din istorie, a înjumătăţit din nou licenţa OTV, pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală, astfel că postul mai poate emite doar până la 4 iulie.

Sancţiunea - cea mai severă din istoria Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) - a fost propusă de Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, şi a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

De asemenea, sancţiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada 29 martie - 8 aprilie. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, dar şi la formaţiunea politică pe care acesta o conduce - Partidul Poporului.

Decizia de sancţionare a OTV cu înjumătăţirea perioadei licenţei televiziunii a fost aplicată în baza articolului 95 din Legea audiovizualului.

Licenţa audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 28 septembrie 2012, după ce, pe 27 martie, CNA hotărâse deja înjumătăţirea licenţei OTV (care ar fi expirat în mod normal pe 1 aprilie 2013). Astfel, în urma noii înjumătăţiri a licenţei, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite până pe 4 iulie, după cum au spus membrii CNA.

Prezentă, marţi, la şedinţa CNA, Andra Oprea, avocata OTV, a spus că CNA a aplicat deja sancţiunea maximă posibilă potrivit legislaţiei audiovizualului, fapt pentru care ar trebui ca istoricul televiziunii să fie luat de la capăt, aşa cum se întâmplă, de exemplu, în cazul permisului de conducere.

De asemenea, OTV va fi obligat să îşi întrerupă programul obişnuit joi seara, între orele 19.00 - 19.10 şi să difuzeze decizia CNA de înjumătăţire a licenţei OTV şi motivele care au stat la baza acestei hotărâri luate de membrii Consiliului.

CNA a stabilit această sancţiune drastică - de înjumătăţire a licenţei deja înjumătăţite a OTV - după ce, în ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale, Consiliul a aplicat OTV următoarele sancţiuni: o somaţie publică, o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de întrerupere a emisiei obişnuite a OTV pentru 10 minute, între orele 19.00 - 19.10 (stabilită de CNA pe 4 octombrie 2011), o altă decizie de întrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, în acelaşi interval orar (aplicată de CNA pe 19 ianuarie 2012), dar şi o decizie de întrerupere a emisiei OTV pentru trei ore, între orele 18.00 - 21.00 (stabilită de CNA pe 15 martie).

Pe 27 martie, CNA a aplicat OTV cea mai drastică sancţiune posibilă - înjumătăţirea perioadei licenţei audiovizuale -, astfel că postul mai putea emite până pe 28 septembrie. Prezent atunci la şedinţa CNA, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV şi realizator al emisiunii "Dan Diaconescu Direct", a spus că nu a făcut publicitate politică în emisiunile sale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro