Joi, 28 martie 2024 - 6:25:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cadou oferit de Carol al II-lea, scos la licitaţie după 35 de ani


27 aprilie 2012


cerceiO pereche de cercei dăruită de regele Carol al II-lea amantei şi viitoarei sale soţii, Elena Lupescu este scoasă la licitaţie. Cât valorează cerceii şi de ce nu s-a ştiut despre existenţa lor timp de mai bine de 35 de ani?


Oricât de surprinzător ar suna, cercei nu au reuşit să impresioneze actualii proprietari şi au fost păstraţi într-un sertar timp mai bine de trei decenii, înainte de a fi preluaţi de experţi.


Bijuteria este un cadou oferit de împăratul Carol al II-lea Elenei Lupescu în 1930. Ea a lăsat bijuteriile unei prietene din Marea Britanie, înainte de moarte ei din 1977, scrie Bornrich.
Pentru cerceii nu erau pe gustul ei, prietenei Elenei Lupescu i-a închis într-un sertar, unde fost păstraţi timp de 35 de ani.
Nepotul femeii, care a moştenit bijuteriile a menţionat întâmplător de aceşti cercei într-o conversaţie cu un colecţionar.Experţii s-au arătat impresionaţi de valoarea bijuteriilor.


Perlele din marmură de care sunt prinse diamante alb şi albastru sunt foarte rare. Orice perlă cu mărimea de peste 100 de unităţi este rară, iar cele două perle au 132 respectiv 138 de unităţi, a precizat Jonathan Edwards , expertul care se ocupă de licitaţie.
Realizaţi în secolul trecut, cerceii au fost cumpăraţi de către Carol al II-lea, nepotul reginei Victoria a Marii Britanii şi au avut ca unic proprietar pe Elena Lupescu. Bijuteriile ar fi fost dăruite în timpul exilului regelui Carol al II-lea, într-una din călătoriile lor prin Europa. Cerceii vor fi vânduţi în cadrul unei licitaţii organizate de Casă Woolley şi Wallis din Salisbury.
Elena Lupescu, amanta regelui devenită ulterior soţia sa a fost un personaj controversat, detestata din cauza influenţei nefaste pe care o avea la Curtea României.
Potrivit estimărilor specialiştilor, licitaţia va porni de la 120.000 de lire şi ar putea junge şi al 500.000 de lire.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro