Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:40:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Borsec intră pe piaţa berii la sticlă


21 martie 2012

bereRomaqua, compania care îmbuteliază apele minerale Borsec, îşi va mări capacitatea de producţie a berii din fabrica de la Sebeş, judeţul Alba, cu 40%, printr-o investiţie de 10 milioane de euro.

Compania Romaqua Group SA, unul dintre jucătorii importanţi de pe piaţa apei minerale, berii şi răcoritoarelor, îşi extinde capacitatea de producţie la fabrica din Sebeş, judeţul Alba. Intenţiile reprezentanţilor societăţii sunt de a mări producţia de bere cu 40 la sută. Investiţia se va realiza în prima jumătate a anului 2012.

Proiectul presupune intrarea societăţii pe segmentul berii la sticlă, prin montarea unei noi linii de îmbuteliere cu o capacitate de 30.000 de sticle de 0,5 litri pe oră. În prezent, la fabrica din Sebeş se produce berea Albacher şi Dorfer la PET şi doză. Romaqua Borsec produce la fabrica din Sebeş un milion de hectolitri de bere pe an, respectiv 286 de tone în fiecare zi. După derularea investiţiei, cifrată la aproximativ 10 milioane de euro, capacitatea de producţie a berii va fi de 1,4 milioane de hectolitri pe an, adică aproximativ 400 de tone pe zi.

Pe lângă bere, Romaqua Group mai produce la Sebeş energizantul Elektrik. Capacitatea fabricii de producere a energizantului este de 12 milioane de litri pe an. Fabrica din Sebeş, amplasată lângă DN1 pe teritoriul localităţii Lancrăm, a fost inaugurată în 2008, după o investiţie de 40 de milioane de euro.

Numărul angajaţilor este în prezent de aproximativ 250 şi ar urma să crească după finalizarea investiţiei cu cel puţin 100. Intenţiile iniţiale ale proprietarului holdingului, Octavian Creţu, erau de a dubla capacitatea de producţie a berii la fabrica din Sebeş încă din 2009. Proiectul nu a putut fi pus în practică din cauza crizei economice. A fost reactualizat pentru anul 2012 şi se referă la creşterea producţiei de bere cu 40%.Romaqua Group deţine o cotă de aproximativ 6-7% din piaţa de bere din România. Berea la PET Albacher este printre cele mai vândute pe acest segment.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro