Joi, 18 aprilie 2024 - 4:24:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Gazele de şist au scos localnicii din Pungeşti în stradă


17 octombrie 2013

Vasluienii continuă protestele faţă de exploatarea gazelor de şist. Sute de săteni din Siliştea au format un lanţ uman în calea utilajelor Chevron. Protestatarii stau în genunchi, se ţin de mână şi scandează "Hoţii!". Oficial, acolo urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor. Un număr impresionant de jandarmi de la o unitate din Bacău au fost mobilizaţi la faţa locului. La protest participă şi copii.

Mai multor protestatari li s-a făcut rău, iar o ambulanţă a sosit şi acordă îngrijiri. Potrivit Mediafax, medicii au fost nevoiţi să intervină după ce unui bătrân de 76 de ani, care protestează de trei zile, i s-a făcut rău. Acesta a refuzat să fie transportat la spital.

Totodată, alt protestatar a leşinat în timp ce încerca să spargă cordonul de jandarmi. Acesta a căzut într-un şanţ cu apă şi a fost scos de doi jandarmi, în prezent primind îngrijiri medicale. Omul se află în stare gravă, iar potrivit unor surse chiar a decedat.

Ziarul Vremea Nouă scrie că localnicii s-au organizat pentru a rezista cât mai mult timp la Siliştea - Pungeşti. Un localnic a adus protestarilor mere si pâine. Marţi seară, acesta a adus si un generator pentru a face luminã în corturile improvizate la margina terenului, unde Chevron vrea să instaleze sonda. Numărul protestatarilor a ajuns la 500.

După ce şi-au petrecut toată noaptea în frig şi ploaie la marginea terenului vizat de Chevron, sătenii din Siliştea, Pungeşti, au format, miercuri, un lanţ uman pe terenul unde urmează să înceapă explorarea.

La Siliştea urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor. Deocamdată în zonă au fost aduse din Târgu Mureş două utilaje, un excavator şi un buldozer, pentru a pregăti terenul.

Aceasta este a treia zi de proteste, iar sătenii din Siliştea sunt hotărâţi să nu cedeze în faţa Chevron. Peste 200 de jandarmi au venit în zonă să asigure ordinea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Vaslui, forţele de ordine au fost dispuse în zonă la ordinul prefectului de Vaslui. La acelaşi ordin, spune acesta, se va interveni, dacă va fi cazul, în forţă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro