Joi, 28 martie 2024 - 8:59:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Guvernul cere 25 la sută din Roşia Montană


14 iulie 2013

Guvernul şi compania canadiană Gabriel Resources negociază creşterea participaţiei statului la Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) de la 19,31% la maxim 25% şi a redevenţei plătite de la 4% la 6%. Gabriel Resources deţine în prezent 80,69% din proiectul Roşia Montană, restul fiind în posesia statului prin compania Minvest.
Compania a luat notă de declaraţiile premierului Victor Ponta privind includerea Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), alături de alte proiecte, în Planul naţional de investiţii şi locuri de muncă, se arată într-un comunicat al Gabriel.

Investiţia Roşia Montană, blocată de mai mulţi ani din cauza disputelor privind protecţia mediului, figurează în Planul naţional de investiţii şi locuri de muncă lansat, joi, de Guvern şi este prezentată ca proiect de "exploatare cu noi standarde de mediu" de unde statul estimează beneficii de 78% din ceea ce generează proiectul.
Beneficiile pentru România citate în planul autorităţilor ca fiind de până la 78% din ceea ce generează proiectul reprezintă estimări privind cheltuieli directe şi indirecte cu contractorii şi furnizorii în România, împreună cu taxe (atât pentru companie, cât şi pentru angajaţi), precum şi distribuirea de profituri statului român şi sunt bazate pe anumite presupuneri pe termn lung, tehnice, financiare, economice şi altele, inclusiv cele pentru preţurile materiilor prime (precum o cotaţie de 1.200 de dolari pe uncia de aur) şi rate ale cursului de schimb, notează compania canadiană.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro