Vineri, 29 martie 2024 - 2:26:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Canicula dă peste cap traficul feroviar


20 iunie 2013

Viteza trenurilor care circulă în jumătatea de sud a ţării este limitată cu 20 - 40 de kilometri pe oră, miercuri, din cauza temperaturilor ridicate, această măsură de siguranţă cauzând întârzieri de până la 40 de minute, informează un comunicat al CFR.

Compania Naţională de Căi Ferate informează că miercuri, din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer şi implicit la nivelul solului, au fost introduse limitări de viteză în circulaţia trenurilor pe mai multe secţii de circulaţie de pe raza a cinci regionale de cale ferată - Timişoara, Craiova, Bucureşti, Constanţa şi Galaţi - aflate în jumătatea de sud a ţării.

 

Astfel, de la ora 12.00, pe anumite secţii de cale ferată din vestul, sudul şi sud-estul ţării, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă a fost redusă cu 20 - 40 km/h faţă de viteza normală.

Prin aplicarea acestei măsuri, se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 15 - 20 de minute/ tren, în funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. Întârzieri mai mari, de până la 30 - 40 de minute/ tren, se vor înregistra la trenurile de lung parcurs care tranzitează mai multe judeţe afectate de temperaturile ridicate.

 

Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată, se mai spune în comunicatul CFR, menţionându-se că, în perioada de caniculă, temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 50 de grade Celsius.

În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, în timpul zilei, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20 - 40 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă, se mai arată în comunicat.

CFR recomandă călătorilor să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară şi la telefon 021/9521, înainte de efectuarea călătoriei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro