Vineri, 29 martie 2024 - 7:39:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Plăteşte rovinieta prin SMS


10 mai 2013

Şoferii vor putea plăti rovinieta pentru o zi sau o săptămână prin intermediul SMS şi în reţeaua Vodafone, începând de luni, această opţiune fiind lansată în decembrie în reţeaua Orange.

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Vodafone sau client cartelă preplătiă) va transmite, prin SMS, la numărul 7500, numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului, informează zf.ro.

Acesta va primi un SMS prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul rovinietei şi la cel total al tranzacţiei. Ulterior, solicitantul va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul "DA" şi va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese.

Pentru informaţii şi detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, este pus la dispoziţia clienţilor Vodafone numărul de telefon 1761 (număr cu tarif normal în reţeaua Vodafone), care va putea fi apelat de luni până joi în intervalul orar 08:30 - 16:30 şi vineri în intervalul orar 08:30 - 14:00, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Numarul de telefon 1761 este unic, atât pentru clienţii Vodafone, cât şi pentru clienţii Orange.

Prin acest serviciu pot fi achiziţionate roviniete pentru o durată de o zi sau şapte zile. Costul asociat emiterii rovinietei cu o durată şapte zile este de 2,74 euro pentru un autoturism şi de 5,4 euro pentru vehicule de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone. La aceste valori se adaugă TVA, conform legislaţiei în vigoare.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro