Joi, 28 martie 2024 - 4:58:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România, pe lista celor mai sărace ţări din UE


28 martie 2013

Grecia, cândva o putere economică în creştere în Balcani,  a fost deposedată de criza economică zdrobitoare de o mare parte din bunăstarea sa şi a ajuns pe ultimele trei locuri printre ţările cele mai sărace din Uniunea Europeană (UE), fiind urmată doar de vecinii România şi Bulgaria, relatează agenţia Greek Reporter.

 

Grecia este una dintre cele mai sărace ţări din UE, conform unui studiu publicat miercuri de think-tankul Institutul german pentru economie din Köln (IW). Ţara este depăşită doar de Bulgaria şi România, care sunt mai sărace. Aproximativ 20% dintre greci trăiesc sub pragul sărăciei în prezent.

Conform acestor statistici, ţările cele mai sărace dintre actualele 27 de membre ale UE sunt în principal est-europene. Cele mai bogate sunt ţările scandinave, Luxemburgul şi Olanda. Grecia s-a clasat pe locul 14 dintre cei 15 membri ai UE de dinainte de 2004.

Potrivit IW, Grecia ocupă acest loc la capitolul sărăcie, măsurată prin patru parametri diferiţi: sărăcia oficială, care îi include pe cei care câştiga mai puţin de 60% din venitul mediu, sărăcia bazată pe propria estimare a unei persoane privind situaţia sa economică, procentul persoanelor care trăiesc în sărăcie extremă şi venitul real disponibil al unei familii. Potrivit cercetătorilor, sărăcia este o problemă mare şi în Letonia.

Experţii au propus o serie de reforme pentru a proteja forţa de muncă drept mijloc de a inversa tendinţa sărăcirii. Ei au propus, de asemenea, sprijinirea grupurilor sociale care sunt în mare pericol de pauperizare, cum ar fi familiile monoparentale.

Începând cu anul 2008, când a început criza economică, rata şomajulului a crescut de la 7,5% la 27%, iar proporţia celor sărăci a sporit de la 20% la 40%.

Sursa: Capital.ro

Foto: RTV.net


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro