Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:04:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Terenuri gratuite pentru antreprenori, într-un oraş din România


23 februarie 2015

Autorităţile din Alba Iulia oferă gratuit terenuri, pentru investiţiile mai mari de 1,5 milioane de euro, cu scopul de a-i încuraja pe potenţialii antreprenori să îşi deschidă puncte de lucru în zonă.

De asemenea, investitoriii au posibilitatea de a achiziţiona terenul dacă investiţiile depăşesc 5 milioane de euro.

Terenul gratuit se poate acorda unei firmei care investeşte cel puţin 5 milioane euro în active corporale fixe, acesta va putea fi vândut direct firmei, dar nu mai devreme de finalizarea investiţiei, la preţul pieţei imobiliare, stabilit printr-o evaluare independentă.

Pentru această iniţiativă luată în anul 2007, primăria Alba Iulia a pus la dispoziţie parcele cu o suprafaţa de 30,21 de hectare în zona Drambar şi peste 13,855 hectare în zona Ratu Mare.

Investitorii care doresc să beneficieze de terenuri gratuite, trebuie să prezinte o serie de informaţii legate de activitate firmei, numărul de locuri de muncă care vor fi create şi prezentarea viitoarei investiţii.

De-a lungul timpului,  Judeţul Alba a reuşit să atragă peste 14 investitori importanţi, care au ajutat la dezvoltarea municipiului Alba Iulia.

De exemplu, cea mai mare investiţie privată din Alba Iulia a fost până acum de 30 de milioane de euro în fabrica de roţi dinţate VCST, iar în anul 2011 au fost investite alte 11 milioane de euro în fabrica de condimente Supremia, pe un teren de 50.000 de metri pătraţi pus la dispoziţie de Primăria Alba Iulia, care ulterior a fost achiziţionat.

Printre companiile cu capital străin ce şi-au stabilit sediul şi au dezvoltat afaceri profitabile în judeţul Alba se regăsesc Kronospan, Bosch, Daimler, SEWS-R, Savinidue, Vest Industrial Products sau Ener Rom.

„Daca până acum ne-am concentrat mai mult pe partea de infrastructură, renovări şi pe imaginea de ansamblu a oraşului, a venit momentul să ne concentrăm eforturile în direcţia atragerii investitorilor privaţi, care să aducă locuri de muncă noi pentru albaiulieni, venituri la bugetul de stat, renume pentru oraş” a declarat Mircea Hava, primar Alba Iulia.

De asemenea, Alba Iulia este singurul oraş din România care deţine un manual de brand şi un plan de dezvoltare până în 2024, ce cuprinde inclusiv strategii de atragere a turiştilor şi a investiţiilor cu capital străin. Totodată, Alba Iulia primeşte asistenţă tehnică pentru evaluarea planurilor de dezvoltare pe termen lung, a strategiilor şi a proiectelor municipale din partea Băncii Mondiale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro