Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:43:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Chevron renunţă la gazele de şist din România


21 februarie 2015

Grupul petrolier american Chevron a anunţat că renunţă la proiectele privid exploatarea gazelor de şist din România, potrivit publicaţiei The Wall Street Journal.

Reprezentanţii Chevron au făcut anunţul vineri, prin intermediul unui purtător de cuvânt, dar nu au dat alte explicaţii legate de această decizie.

Anunţul celor de la Chevron vine după ce la 1 februarie, oficialii companiei au decis să renunţe la explorarea gazelor de şist din Polonia, un sector care nu a reuşit să îndeplinească aşteptările de tranformare a furnizării de energie în Europa de Est.

În ceea ce priveşte situaţia din România, la sfârşitul anului trecut, premierul Victor Ponta declara că, de fapt, ţara noastră nu ar dispune de gaze de şist.

Tot atunci, Ponta a mai spus că „ne-am bătut pe ceva ce nu există”, fără să ofere alte detalii.

În replică, reprezentanţii Chevron afirmau că încă nu au terminat analiza legată de potenţialul rezervelor de gaze de şist din România.

„Chevron analizează datele adunate în timpul operaţiilor de forare şi analiză seismică pentru a stabili potenţialul resurselor naturale regăsite în formaţiunile de şist”, anunţa atunci compania americană, potrivit ziare.com.

„Când analiza va fi completă, rezultatele vor fi înmânate Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) şi vor rămâne în custodia statului român”, au precizat reprezentanţii Chevron.

În 2014, compania anunţa că a terminat lucrările de explorare în satul Pungeşti, din judeţul Vaslui, după ce operaţiunile au fost blocate în repetate rânduri de protestele localnicilor.

De asemenea, Chevron avea încă trei licenţe în Popeni 1A (comuna Găgeşti), Păltiniş 1A (comuna Băceşti) şi Puieşti (comuna Puieşti).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro