Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:14:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


57 de euro un măr!


29 ianuarie 2015

Potrivit “medialeaks.ru”, în reţeaua de magazine din Moscova „Azbuka Vkusa” au apărut la vânzare mere care costă peste 4 mii de ruble bucata (circa 57 de euro). Procuratura din Rusia nu a depistat ridicarea artificiala a preţurilor în ceea ce ţine anume acest soi de mere.

Imaginea cu un măr mare roşu vândut la un preţ de 4090 de ruble bucata, sau 6450 de ruble (circa 90 de euro) kilogramul a provocat discuţii aprinse pe reţelele de socializare.

„Acestea sunt mere din Japonia. De aceea costă atât de mult. Preţul lor se compune din logistică (marfa este livrată cu avionul) şi preţul ridicat din start din cauza tehnologiilor avansate de producţie. În supermarket-urile noastre, vă asigur, se vând fructe la preţuri mai accesibile - provenite din Rusia sau importate din Europa. Dar acestea sunt japoneze. Ele costă atât de mult pentru că japonezii tratează fiecare fruct ca o operă de artă”, a declarant secretarul de presă al reţelei de supermarketuri „Azbuka Vkusa”.

Potrivit acestuia, în pofida situaţiei economice dificile din ţară, cererea pentru acest soi de mere nu coboară, nici la pepenii verzi pătraţi din Japonia, care se vând la un preţ de 28 mii de ruble (390 de euro).

Procuratura din Federaţia Rusă a hotărât să verifice corectitudinea formării preţurilor în mai multe reţele de supermarketuri, inclusiv „Azbuka Vkusa”. Potrivit comunicatului difuzat, Procuratura nu a avut obiecţii faţă de preţul la acest soi de mere, însă a depistat o majorare nefondată a preţurilor la carne de vită într-un magazin din reţea.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro