Joi, 28 martie 2024 - 9:09:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Renault va disponibiliza 7.500 de angajati, cu acordul sindicatelor


6 aprilie 2014

Pentru a-si majora productivitatea si a diminua costurile, producatorul auto francez Renault a decis sa disponibilizeze 2.500 de angajati, in primul an din cadrul unei intelegeri cu sindicatele din Franta.

Directorul de resurse umane al Renault, Jean Agulhon, a anuntat intr-un brief de presa ca sub incidenta unui acord semnat pe trei ani, compania isi va reduce forta de munca, treptat, cu 7.500 de posturi - decizie ce va genera economisirea a 500 milioane euro. "Am indeplinit o treime din acest obiectiv", a declarat Agulhon.

"Este pentru prima oara cand costurile salariale ale Renault au scazut, datorita acestui acord sindical", a adaugat Marie-Francoise Damesin, directorul de resurse umane al aliantei Renault-Nissan. Acordul a fost semnat intre producatorul auto si trei din cele mai importante sindicate franceze.

Renault a promis ca va majora productia locala de automobile la 710.000 unitati - cu o treime, daca angajatii accepta pensionarile timpurii si alte disponibilizari, pentru a diminua costurile. Producatorul auto francez a promis ca va proteja productia din Franta, daca sindicatele accepta un program mai lung de munca, reducerea maririlor salariale si disponibilizarea a 7.500 de angajati, pana in 2016. Producatorul auto a anuntat ca planurile de pensionare sunt atractive pentru 80-90% din forta eligibila de munca si chiar ar putea genera mai multe disponibilizari decat cele preconizate


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro