Vineri, 29 martie 2024 - 10:47:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România, locomotiva care duce Moldova spre Europa


12 februarie 2014

Centrul de presă al MAE al României anunţă: ”În contextul participării la reuniunea Grupului pentru acţiunea europeană a Republicii Moldova, ministrul afacerilor externe,Titus Corlăţean, a avut luni o întrevedere cu Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova. Cu acest prilej, miniştrii au convenit agenda pentru lunile următoare, în corelare directă cu calendarul european al Chişinăului şi cu progresele aşteptate pe principalele proiecte de cooperare. Astfel, la finele lunii martie 2014, va avea loc, la Chişinău, sesiunea Comisiei mixte interguvernamentale pentru integrarea europeană a Republicii Moldova – mecanism destinat precizării sprijinului tehnic concret pe care partea română îl oferă parcursului european al statului vecin.

Cei doi miniştri au subliniat importanţa sprijinului politic acordat de statele membre UE, Comisia Europeană şi Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE) pentru atingerea obiectivelor europene ale Republicii Moldova, precum şi necesitatea continuării procesului de reforme democratice interne, promovat în acord cu acquis-ul european. Un punct distinct l-a constituit subiectul cooperării în domeniul energiei, inclusiv cu asistenţa bugetară a UE.

Ministrul Titus Corlăţean a subliniat că agenda europeană pentru atingerea obiectivelor de etapă – liberalizarea în următoarele luni a vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova, semnarea Acordului de Asociere (inclusiv a componentei de liber schimb) până la finele lunii august 2014 şi susţinerea statului vecin în efortul de aplicare provizorie a Acordului menţionat – se desfăşoară potrivit termenelor convenite. În acest context, cei doi miniştri au agreat propunerea organizării unei noi reuniuni a Grupului pentru acţiunea europeană a Republicii Moldova (GAERM), la Chişinău, în luna septembrie 2014”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro