Joi, 25 aprilie 2024 - 7:43:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Principele Nicolae vizitează comunităţi locale din Republica Moldova


23 februarie 2015

Alteţa Sa Regală Principele Nicolae efectuează, în perioada 18 – 24 februarie 2015, o vizită cu caracter public în Republica Moldova.

Principele Nicolae se află pentru prima oară în Republica Moldova. Cu această ocazie, Alteţa Sa Regală vizitează oraşele Orhei, Bălţi, Soroca, precum şi capitala ţării, municipiul Chişinău.

Miercuri, 18 februarie 2015, Alteţa Sa Regală a vizitat oraşul Orhei. În debutul vizitei, Principele Nicolae a avut o întrevedere cu primarul oraşului, Vitalie Colun. Alteţa Sa Regală a vizitat, apoi, Biserica Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului, unde a fost primit de Preasfinţitul Antonie de Orhei, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului.

Alături de Alteţa Sa Regală s-au aflat primarul oraşului Orhei, ambasadorul României în Republica Moldova, Excelenţa Sa Marius Lazurcă, reprezentanţi ai autorităţilor locale, enoriaşi, profesori şi elevi.

Principele Nicolae a vizitat şi centrul social al Asociaţiei Umanitare „Filantropia Creştină” al bisericii din Orhei şi a depus flori la crucea românească ridicată de parohie. De asemenea, Principele Nicolae a vizitat Colegiul de Medicină din Orhei, precum şi Mănăstirea Curchi.

Joi, 19 februarie 2015, Principele Nicolae s-a aflat în oraşul Bălţi. Cu această ocazie, Alteţa Sa Regală s-a întâlnit cu primarul oraşului, Marina Covali, precum şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale. Principele Nicolae a vizitat, apoi, Universitatea de Stat Alecu Russo, Catedrala Sfinţii Constantin şi Elena, precum şi Liceul Teoretic Mihai Eminescu.

Vizita Principele Nicolae în Bălţi s-a încheiat la Consulatul General al României, unde Alteţa Sa Regală a fost primită de  Mihai Baciu, consulul general al României la Bălţi.

Vineri, 20 februarie 2015, Principele Nicolae a vizitat comuna Regina Maria din raionul Soroca. Aici s-a întâlnit cu primarul comunei,  Oleg Nastas, precum şi cu preşedintele raionului Soroca,  Victor Său.

Principele Nicolae a vizitat Şcoala Gimnazială Regina Maria şi s-a întâlnit, la căminul cultural, atât cu localnici, cât şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale.

În continuare, Alteţa Sa Regală a vizitat oraşul Soroca. Principele Nicolae a avut o întrevedere, la sediul Consiliului Raional Soroca, cu domnul primar Mihail Grabciuc şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale. Principele Nicolae a vizitat, apoi, Cetatea Soroca şi Liceul Constantin Stere din oraş.

Sâmbătă, 21 februarie 2015, Alteţa Sa Regală a început vizita în municipiul Chişinău. Principele Nicolae a avut întrevederi cu reprezentanţi ai Corpului Diplomatic, ai societăţii civile şi personalităţi ale vieţii culturale din Republica Moldova.

Alteţa Sa Regală a vizitat Crama Cricova din Chişinău, iar, în finalul zilei, a luat parte la spectacolul „Familia Tot” care a avut loc la Teatrul Mihai Eminescu.

Principele Nicolae a luat parte, duminică, 22 februarie 2015, la evenimentul de lansare a volumului „Drumul spre casă. Filip Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, apărut la Curtea Veche Publishing, care va avea loc la Librăria din Centru din municipiul Chişinău. Alături de Alteţa Sa Regală s-a  aflat primarul muncipiului Chişinău, l Dorin Chirtoacă. 

În continuarea vizitei, Principele Nicolae va depune flori la statuia lui Ştefan cel Mare din capitala ţării şi va vizita Asociaţia Hospice care oferă îngrijire paleativă bolnavilor incurabili.

Alteţa Sa Regală va vizita marţi, 24 februarie 2015, Universitatea de Stat şi Liceul Gheorghe Asachi din Chişinău.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro