Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:57:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Despre parcuri industriale în Republica Moldova


18 decembrie 2014

În perioada 16 – 19 decembrie 2014, o delegaţie a Consiliului Judeţean Prahova, condusă de  preşedintele Mircea Cosma, se află în Republica Moldova la invitaţia Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" din Chişinău, al  Ministerului Dezvoltării Regionale  şi al Construcţiilor din Republica Moldova, precum şi al  Consiliului de Dezvoltare al Regiunii Moldova Sud, pentru a participa la un schimb de experienţă şi bune practici în vederea perfecţionării mecanismului de atragere a fondurilor europene şi în probleme legate de organizarea şi funcţionarea parcurilor industriale.

Marţi, 16 decembrie 2014, delegaţia Judeţului Prahova a purtat o discuţie cu reprezentanţii  primăriei oraşului Hînceşti, în vederea accesării  fondurilor  europene de preaderare în domeniul transportului de persoane, pentru construirea reţelei de canalizare şi pentru crearea parcului industrial-tehnologic în Raionul Hînceşti.

Miercuri 17 decembrie 2014, oficialii judeţeni s-au deplasat în Raionul Sîngerei unde au participat alături de vicepreşedintele Institutului Cultural Român şi de directorul Institutului Cultural Român din Republica Moldova,  la ceremonia de dezveliere a bustului de bronz al Mitropolitului Moldovei, Josif Naniescu, născut pe aceste meleaguri.

Totodată, delegaţia consiliului judeţean s-a întâlnit cu conducerea Gimnaziului ,,Adrian Păunescu” din Comuna Copăceni, Raion Sîngerei, unde a făcut donaţii de carte bibliotecii scolii. Au fost depuse din partea delegaţiei Consiliului Judeţean Prahova buchete de flori la bustul lui Adrian Păunescu şi a Mitropolitului Josif Naniescu.

În semn de preţuire pentru activitatea pe care Consiliul Judeţean Prahova o desfăşoară în Republica Moldova, preşedintele Mircea Cosma a primit de la preşedintele Raionului Sîngerei, Gheorghe Meaun, diploma de excelenţă pentru contribuţia substanţială la dezvoltarea şi promovarea relaţiilor economice şi culturale dintre Judeţul Prahova, România şi Raionul Sîngerei, Republica Moldova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro