Joi, 25 aprilie 2024 - 4:55:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Republica Moldova vrea să depună o cerere de aderare la UE în 2015


27 septembrie 2014

Ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman, a declarat joi, în cadrul unei întâlniri cu diaspora moldovenească din statele New York şi New Jersey, că Republica Moldova intenţionează să depună o cerere de aderare la UE în 2015, relatează Europa Liberă, în pagina electronică de sâmbătă, conform Mediafax.
 
Vorbind despre relaţiile pe care Chişinăul le are cu Uniunea Europeană, şefa diplomaţiei moldoveneşti a declarat că de fiecare dată când discută cu oficialii UE cere ca R.Moldova să fie tratată diferenţiat faţă de celelalte membre ale Parteneriatului Estic, atât în baza greşelilor, cât şi a reformelor pe care le implementează.
 
Din 2009, de când actuala guvernare se află la conducerea ţării, politica externă a Republicii Moldova nu a mai fost caracterizată de fluctuaţia între Est şi Vest, partenerii strategici ai Chişinăului fiind ţările din Uniunea Europeană, a afirmat ea.
 
Mai mult decât atât, Republica Moldova intenţionează să depună cerere de aderare la UE în 2015, a precizat ministrul moldovean.
 
La începutul lunii, liderul PLDM, Vlad Filat declara în cadrul unui miting la Chişinău că partidul său va "face din R. Moldova membru cu drepturi depline al UE. În 2020, R. Moldova va fi gata pentru a adera la UE". La acelaşi miting, Gherman anunţa că a aderat la PLDM.
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro