Marţi, 23 aprilie 2024 - 12:45:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ilie Năstase, investiţie sentimentală la Soroca


4 septembrie 2014

La începutul acestei săptămâni, cunoscutul tenisman român, Ilie Năstase, însoţit de fratele său mai mare  Constantin, a făcut o vizită în Nordul Basarabiei, la Soroca, oraş unde au trăit părinţii lor, în anii României Mari. Tatăl a fost mai întâi poliţist la filiala Soroca a BNR, după care a devenit casier. Când au năvălit ruşii, ei s-au refugiat în România.

 Ilie a mărturisit unui reporter al săptămânalului Observatorul de Nord, (condus de prietenul meu Victor Cobăsneanu), că am venit aici mai mult la îndemnul fratelui, care şi-a petrecut o parte din copilărie la Soroca”.

Primul popas al celor doi a fost, fireşte, la cetatea medievală Soroca, aflată în plină restaurare (foto), lucrări în valoare de circa două milioane de euro. Aici „domneşte”, de câţiva ani, Nicolae Bulat, directorul Muzeului, cel mai bun cercetător din zonă, numele său fiind inclus în ediţia specială a Centrului de Biografii Internaţionale din Cambridge 1000 de mari intelectuali, iar în anul 2004, Centrul American de Biografii l-a introdus în vol. „Contemporanii. Cine sunt ei. De altfel, cercetătorul Nicolae Bulat este apreciat şi în România, domnia sa fiind decorat de către preşedintele Băsescu, cu Ordinul “Steaua României” în grad de cavaler.

Impresionaţi de cele văzute la Cetate, fraţii Năstase au plecat pe urmele părinţilor. Superba clădire a fostei bănci găzduieşte acum un dispensar de tuberculoză(!?!), în timp ce casa în care a locuit familia Năstase, aflată în apropiere, avea lacăt la uşă (fotoreporterul local Vadim Sterbate, imortalizând momentul când cei doi oaspeţi se odihneau pe treptele casei părinteşti).

Înainte de plecare, Ilie a mărturisit că ar fi dispus să facă o investiţie sentimentală în renovarea acestei case dărăpănate, pentru a deveni muzeu, pe care să-l viziteze atunci când vine la Chişinău, unde este patronul celor 4 Mc’Donald’s din marele oraş.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro