Vineri, 29 martie 2024 - 3:43:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un Tricolor de 150 metri va ajunge la Chişinău


2 septembrie 2014

Acţiunea simbolizează faptul că tinerii de pe ambele maluri ale Prutului îşi doresc unirea României cu Republica Moldova şi vrea să îi sensibilizeze atât pe politicienii de la Bucureşti, cât şi pe cei din Chişinău, că trebuie să ţină cont de acest Tricolor care simbolizează o Românie unită.

Un drapel al României care măsoară 150 de metri a fost desfăşurat pe un munte, la Izvoru Mureşului, de românii de pretutindeni prezenţi la Universitatea de Vară şi urmează să ajungă în mai multe zece oraşe din ţară, după care va fi desfăşurat la Chişinău, în cadrul unei ample manifestaţii.

Drapelul a avut iniţial 300 de metri, a fost lucrat timp de o săptămână de croitoresele din Chişinău şi a fost, ulterior, tăiat în două, cele două steaguri de 150 metri lungime şi 4.5 metri lăţime urmând să fie desfăşurate în zece oraşe de pe tot teritoriul României. În data de 14 septembrie acestea se vor reuni la Chişinău, într-un „steag unit mai mare şi mai puternic” şi în 12 octombrie va fi desfăşurat şi la Bucureşti, în cadrul unei manifestaţii prin care se va cere unirea României cu Republica Moldova.

„Generaţia noastră vrea o Românie unită, vrea ca cele două state româneşti care au aceeaşi istorie, aceleaşi tradiţii, aceeaşi cultură, aceeaşi limbă şi, iată, acelaşi Tricolor, să se unească. Pornim cu acest steag imens din inima României, de la Izvoru Mureşului. Tinerii din Republica Moldova îşi doresc unirea cu Patria Mamă şi dorim să transmitem un mesaj clar către clasa politică din Bucureşti şi de la Chişinău că trebuie să ţină cont de părerea noastră şi de acest Tricolor care ne aduce împreună”, a declarat preşedintele executiv al Platformei „Acţiunea 2012”, George Simion.

De asemenea, desfăşurarea drapelului, pentru prima oară, la Izvoru Mureşului s-a dorit a fi şi un gest de încurajare pentru românii de pretutindeni, care au mari probleme în păstrarea identităţii lor naţionale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro