Joi, 28 martie 2024 - 8:01:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un transnistrean, numit in functia de ministru de Externe al Republicii de la Donetk


17 august 2014

"Republica populara de la Donetk" (DPR) l-a numit pe Aleksandr Karaman, originar din regiunea separatista moldoneana Transnistria, in postul de "ministru de externe", a anuntat sambata "premierul" acestei republici separatiste.

Karaman a fost anterior "vicepremier" insarcinat cu politici sociale.

"Karaman, care a detinut mai multe functii importante si este un profesionist, a devenit noul ministru de externe", a declarat Aleksandr Zaharcenko intr-o conferinta de presa la Donetk, potrivit Mediafax.

Transnistreanul o inlocuieste pe Ekaterina Gubareva, sotia fostului "guvernator popular" al regiunii Donbas Pavel Gubarev.

Motivul demisiei Gubarevei nu a fost precizat. Insa fostul "premier" Aleksandr Borodai a criticat-o, afirmand ca este "incompetenta profesional".

Karaman face parte din echipa lui Vladimir Antiufeev, "primvicepremier" al DPR insarcinat cu "securitatea de stat si aplicarea legii". Cei doi au lucrat impreuna, anterior, in regiunea separatista moldoveana prorusa Transnistria.

Antiufeev este un fost sef al serviciilor de securitate (KGB) din Transnistria, fiind urmarit penal la Tiraspol pentru delapidare de fonduri. Un cetatean rus, Antiufeev a fost demis de la conducerea serviciilor de securitate transnistrene de catre liderul regiunii separatiste Evgheni Sevciuk, in 2012. El s-a refugiat in Rusia dupa ce autoritatile separatiste au deschis pe numele sau un dosar penal pentru delapidare de fonduri.

Mai multe persoane cu legaturi in Transnistria detin pozitii cheie in regiuni din Ucraina, in urma ofensivei declansate de separatistii prorusi in est. Astfel, liderul separatistilor din Donetk Igor Strelkov care, potrivit presei, ar fi fost ofiter al serviciilor militare ruse, a dezvaluit ca a luptat in conflictul din Transnistria. Strelkov si "premierul" Aleksandr Borodai au jucat un rol decisiv in anexarea Peninsulei Crimeea de catre Rusia. In plus, premierul Crimeei, Serghei Aksionov, este orginar din Republica Moldova.

"Republica populara de la Donetk" (DPR) l-a numit pe Aleksandr Karaman, originar din regiunea separatista moldoneana Transnistria, in postul de "ministru de externe", a anuntat sambata "premierul" acestei republici separatiste. - See more at: http://stirile.rol.ro/un-transnistrean-numit-in-functia-de-ministru-de-externe-al-republicii-de-la-donetk-932308.html#sthash.DfYOfC99.dpuf

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro