Marţi, 23 aprilie 2024 - 12:57:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vine iarna, bine îmi pare...


20 noiembrie 2012

Ploieştiul este pregătit de iarnă. De acest lucru au dorit să ne asigure, astăzi, membrii Comandamentului de deszăpesire a municipiului Ploieşti, care au prezentat, într-o conferinţă de presă,  modul în care a fost conceput programul de deszăpezire a oraşului pentru această iarnă.

 

“Ploieştiul este pregătit pentru venirea iernii. Nu dorim să se întâmple ca în iarna anului trecut. Vrem să ne bucurăm de zăpadă nu să ne vărsăm nervii pe autorităţi”, a declarat viceprimarul Iulian Teodorescu

Autorităţile ne-au asigurat de faptul că un reprezentant al RASP va monitoriza activitatea Rosal  24 de ore din 24, iar  în plus cetăţenii pot reclama orice problemă apărută  la dispeceratul Primăriei.

“60-70 la sută din personalul RASP va fi prezent în punctele necesare pentru deszăpezire. Am realizat anumite programe şi un plan de măsuri pentru a nu avea probleme în această iarnă.  La apariţia poleiului pe străzile importante din oraş se va interveni în maxim trei ore, iar pe celelalte străzi în maxim şase ore. La ninsorile de cinci până la zece centrimetri se va interveni în acelaşi mod ca la polei.  

Vor exista şi alte programe. Spre exemplu, zăpada va fi îndepărtată cu utilaje cu lamă, cu două utilaje în acelaşi sens. Este o metodă de intervenţie mult mai eficientă” , a anunţat  Vasile Ionescu, şef serviciu salubritate în cadrul RASP

Reprezentantul operatorului de salubritate a anunţat că stocurile de material antiderapant sunt deja puse la punct şi în plus a fost suplimentat şi numărul de utilaje necesare pentru deszăpezirea oraşului.

“La ora actuală avem o mie de tone de nisip şi şapte sute de tone de sare în stoc. Aceste stocuri sunt completate permanent până când depozitele noastre vor fi umplute. Anul trecut am folosit aproximativ 4.500 de tone  de amestec, sare plus nisip. Vom adăuga la aceste stocuri şi saramura necesară în intervenţia la polei. A fost mărit numărul de sărăriţe de capacitate mare cu încă patru bucăţi. Au fost aduse încă două utilaje pentru trotuare. Avem contracte cu alte firme pentru închirierea de utilaje de deszăpezire. Dacă utilajele noastre nu vor face faţă vom închiria de la SGU, RATP sau alte firme care se ocupă de aceste programe. Consider că nu vom avea probleme majore în această iarnă şi sunt convins că vom reuşi să intervenim urgent acolo unde este nevoie de noi. Atunci când vor exista avertizari meteo vom plasa utilaje de deszăpezire în punctele cheie pentru a putea intra imediat pe teren”, a anunţat  Gelu Constantinescu, director Rosal.

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere vor veghea pentru ca circulaţia să se desfăşoare în bune condiţii pe şosele din Ploieşti.

 “Recomandăm conducătorilor auto să fie atenţi la modificările din starea carosabilului. Recomandăm păstrarea distenţei în mers, autovehiculele să nu fie bruscate, iar pietonilor le recomandăm să fie atenţi atunci când se angajează în traversări. Vom intensifica verificarea autovehiculelor în ceea ce priveşte echiparea maşinilor cu anvelope de iarnă. Recomandăm părinţilor care îşi aduc copiii la şcoli să nu mai oprească în preajma căilor de acces în şcoli pentru a nu mai îngreuna circulaţia.”, a spus şi Florin Aristan, şeful serviciului Poliţie Rutieră Ploieşti.

Autorităţile nu au stabilit încă ce sumă va fi consumată în acest an pentru deszăpezire. În buget mai există suma de 2,6 milioane de lei, bani care vor asigura deszăpezirea până la sfârşitul acestui an.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro