Joi, 28 martie 2024 - 5:37:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


”Schimbarea la faţă” a revoluţionarilor prahoveni


14 februarie 2014

Cele cinci organizaţii de revoluţionari existente în Prahova s-au întâlnit recent, la Ploieşti, pentru o repoziţionare a acestor oameni curajoşi (să nu ne ferim în a-i cataloga astfel), aflaţi pe baricade în zilele revoluţiei, care au ajuns, poate şi din vina unora dintre ei, să fie socotiţi bocitoare, mereu în căutare de drepturi şi facilităţi, o ruşine a societăţii postrevoluţionare. Nedrepte etichetări, din moment ce nu ei au cerut acele drepturi, ci statul a considerat că toţi cei care au contribuit, într-un fel sau altul, la dărâmarea regimului dictatorial comunist, merită unele   recompense, aşa cum s-a întâmplat şi în alte ţări în urma unor revoluţii. Datorită însă unor indivizi certaţi cu legile ţării, numărul eroilor şi al revoluţionarilor a ajuns nejustificat de mare, Guvernul a decis, acum doi ani, să taie toate aceste drepturi, iar cei vinovaţi, infractorii aflaţi la conducerea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR), din subordinea Guvernului, care au aprobat, contra cost, eliberarea unor certificate de revoluţionari să fie arestaţi. 

Revenind la întâlnirea preşedinţilor de asociaţii revoluţionare din Prahova, întâlnire găzduită şi facilitată de Prefectura Prahova, trebuie să menţionăm faptul că principalul subiect discutat, cu care s-a căzut de acord, a fost reunificarea acestor asociaţii într-o federaţie reprezentativă, având ca principali parteneri  de dialog Prefectura, CJ şi Primăria Ploieşti. Un accent s-a pus şi pe ”schimbarea la faţă” a revoluţionarilor. Moderatorul întâlnirii, ec.Nicolae Bălănoiu - denumit în zilele revoluţiei  ”primar de judeţ” înainte de a fi numit prefect – a supus atenţiei câteva idei, cea mai interesantă, cu care toată lumea a fost de acord fiind transformarea revoluţionarilor în oameni utili societăţii, lucru perfect posibil datorită faptului că printre ei se găsesc economişti, jurişti, ingineri, medici ş.a., care pot veni cu idei şi proiecte demne de luat în seamă. Numai astfel, revoluţionarii îşi pot recăpăta încrederea şi respectul cetăţenilor.

La următoarea întâlnire, programată sâmbătă, 15 februarie, ora 13, în sala de consiliu a Prefecturii Prahova, este programată constituirea federaţiei şi discutarea numeroaselor propuneri anunţate de actualele asociaţii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro