Vineri, 29 martie 2024 - 9:35:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ponta vorbeşte despre rata şomajului


28 august 2013

În urma acuzaţiilor venite din partea preşedintelui Traian Băsescu, care afirma ca şomajul a crescut de la 6,7% la 8%, Guvernul a furnizat o serie de date de la  Comisia Naţională de Prognoză şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Conform cifrelor date de către Guvern, în primul semestru al anului 2013 “au intrat în şomaj 333 mii persoane şi au ieşit din şomaj 389 mii persoane”. “Prin urmare, şomajul s-a redus cu 56 mii persoane conform declaraţiilor de la Palatul Victoria.
În luna iunie, Guvernul susţine că în această perioadă a crescut numărul salariaţilor cu 70,6 mii persoane. Au încetat activitatea 22,6 mii persoane, ponderea cea mai mare fiind în industria energetică (5,5 mii persoane), intermedieri financiare şi asigurări (3,5 mii persoane), industria metalurgică (2 mii persoane), substanţe chimice (1,1 mii persoane). Pe de altă parte, au început activitatea 93,2 mii persoane, cei mai mulţi angajaţi noi fiind în activităţi de servicii suport (21,6 mii persoane), construcţii (11,3 mii persoane), agricultură (9,5 mii persoane), hoteluri şi restaurante (9,4 mii persoane), industria alimentară (2,8 mii persoane).
Preşedenţia are însă cu totul alte cifre. Conform Palatului Cotroceni  "Investiţiile străine au scăzut cu 19,4% pe primele şase luni ale anului. Şomajul este în creştere. Când acest guvern a preluat guvernarea şomajul era de 6,7%. În luna iunie, ajunsese la 7,6%, dar în iulie România a mai înregistrat un plus de 29.000 de şomeri. Cifra pentru iulie va fi undeva în jur de 8%. Este un prag extrem de riscant. Nici în perioada crizei România nu a avut acest nivel al şomajului".
Cu toate acestea premierul a declarat că aceste acuzaţii sunt nefondate, iar creşterea numărului angajaţilor în construcţii denotă faptul că nu a existat o influenţă negativă a politicii bugetare privind investiţiile.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro