Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:27:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


TransBucegi, invadat de turişti înainte de inaugurarea oficială FOTO


23 august 2013

Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a participat la prerecepţia obiectivului “Reabilitare DJ 713, Sinaia DN 71 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Cabana Babele, km 0+000 – km 16+000”.

 Noul drum judeţean, denumit şi “TransBucegi”, a fost făcut în parteneriat cu CJ Dâmboviţa şi se întinde pe o lungime de  16 km, din care 6 km pe teritoriul Judeţului Prahova. El se desprinde din Drumul Naţional 71 (km 102+750), care face legătura între municipiul Târgovişte şi staţiunea Sinaia, trece pe lângă Cabana Cuibul Dorului, urcă Şaua Dichiului şi străbate Platoul Bucegi până în apropierea Cabanei Piatra Arsă, ajungând până la altitudinea de 1.950 m.

Valoarea investiţiei se ridică la 54 de milioane de lei. La ora actuală, pe drumul judeţean a fost turnat primul strat de asfalt şi se lucrează la montarea parapeţilor şi a lucrărilor de artă. Nefinalizarea investiţiei nu împiedică însă accesul turiştilor care iau zilnic cu asalt TransBucegiul. Mai mult, în zilele de weekend maşinile circulă bară la bară, iar „investitorii” locali aranjează deja curse de offroad speciale pentru turiştii dornici de adrenalină.

În timpul prerecepţiei preşedintele Mircea Cosma a solicitat constructorilor ca până la data de 31 august drumul să fie accesibil pentru cei aproximativ 5000 de oameni care vor participa la o amplă manifestare dedicată “Zilei Limbii Române”, eveniment care se va desfăşura pe Platoul Bucegilor.

Menţionăm că pe TransBucegi nu există restricţii de tonaj, dar sunt în schimb limitări de gabarit.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro