Marţi, 23 aprilie 2024 - 9:39:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tigrul Alex, cea mai noua atracţie de Zoo Ploieşti


10 mai 2013

Copiii se pot bucura din acest weekend de un nou locatar la Zoo Ploieşti.

Tigrul bengalez Alex a ajuns în Parcul Constantin Stere, joi după amiaza, fiind adus de la Grădina Zoologică Târgu Mureş.

Felina, în vârstă de cinci ani, nu s-a putut integra în grupul de tigri de la Zoo Târgu Mureş aşa că s-a decis transferul la Ploieşti.

Totuşi, Alex are concurenţă la Ploieşti, Grădina Zoologică deţinând  încă două femele de tigru, e drept siberian, Mara şi Tina în vârstă de şapte luni.

„Fiecare specie nouă de animal pe care reuşim să-l aducem la Ploieşti este un plus pentru noi. Astfel, vizitatorii noştri au ocazia să vadă specii cât mai diversificate şi cred că reuşim astfel să ne mărim numărul de vizitatori”, ne-a spus Laura Moagher, directorul Parcului Memorial Constantin Stere.

Tigrul bengalez este animalul naţional al Indiei şi al Bangladeshului, iar din 2010 a fost clasificat ca specie pe cale de dispariţie, existând în habitatul său natural mai puţin de 2500 de exemplare. Un mascul adult, ca „ploieşteanul” Alex ajunge la o greutate de 200-250 kg şi o lungime a corpului de 2,7-3,1 metri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro