Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:15:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mircea Cosma, la investirea conducerii Institutului Cultural Roman din Chişinau


3 aprilie 2013

O delegaţie condusă de Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a participat la ceremonia de învestire a academicianului Valeriu Matei în funcţia de director al Institutului Cultural Român “Mihai Eminescu“ din Chişinău.

Ceremonia de învestire a avut loc la sediul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, în prezenţa preşedintelui ICR, Andrei Marga, şi a secretarului de stat în MAE, Ovidiu Dragna.

Noul director al Institutului Cultural Român “Mihai Eminescu“ din Chişinău, academicianul Valeriu Matei, a declarat : “Scopul nostru este de a prezenta o imagine cât mai amplă a culturii române, pentru că aici, unde orizontul de aşteptări este foarte mare, unde este un spaţiu al culturii române, fireşte trebuie să readucem toate valorile autentice ale literaturii, muzicii, teatrului şi valorile istoriei noastre naţionale să fie cunoscute cât mai larg”.

La eveniment au mai participat acad. Gheorghe Duca - preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Mihai Moldovanu – vicepremierul în exerciţiu de la Chişinău.

Din delegaţia condusă de Mircea Cosma  au mai făcut parte Fabioara Ionesc,  administratorul Public al Judeţului Prahova, Lia Maria Voicu, directorul Muzeului de Istorie şi Arheologie Prahova, Nicolae Boaru, directorul Bibliotecii Nicolae Iorga, Vasilică Diaconu, primarul comunei Măgurele, precum şi consilierii judeţeni Cătălin Niţă şi Laurenţiu Mitrea .

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro