Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:00:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De ce a plecat Mircea Cosma la Bruxelles?


30 ianuarie 2013

Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, participă la cea de-a 99-a sesiune plenară a Comitetului Regiunilor, care se va desfăşura la Parlamentul European din Bruxelles.

Temă principală a sesiunii este creşterea economică,  iar pe ordinea de zi sunt  aproximativ 20 de proiecte de avizat. Printre acestea se află proiecte precum: crearea unor sinergii între bugetul Uniunii Europene, bugetele naţionale şi cele subnaţionale;  pachetul legislativ al politicii de coeziune; energia din surse regenerabile; facilitarea accesului IMM-urilor la procedurile de achiziţie publică precum şi două poiecte ce vizează mările şi oceanele Uniunii Europene.

În data de 31 ianuarie, sesiunea plenară va fi precedată de o reuniune a preşedinţilor grupurilor politice ale Parlamentului European şi ale CoR. Dezbaterile se vor concentra asupra negocierilor în curs pe marginea bugetului UE pentru perioada 2014-2020 şi asupra măsurilor care urmează să fie adoptate pentru intensificarea cooperării dintre cele două instituţii.

Comitetul Regiunilor este Adunarea UE a reprezentanţilor locali şi regionali. Misiunea celor 344 de membri din toate cele 27 de state membre ale UE este de a implica autorităţile locale şi regionale şi comunităţile pe care acestea le reprezintă în procesul decizional al UE şi de a le informa cu privire la politicile UE.

Dezbaterile vor fi transmise în direct la adresa www.cor.europa.eu, joi, 31 ianuarie, începând cu ora 15:00, şi vineri, 1 februarie, începând cu ora 9:00.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro