Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 8:03:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Centrul de Vizitare "Alexandru Beldie", inaugurat la Buşteni


15 octombrie 2014

Turiştii care aleg să-şi petreacă vacanţa la Buşteni au acum la dispoziţie, gratuit, un spaţiu modern, utilat la cele mai înalte standarde de calitate, unde vor putea afla informaţii cu privire la patrimoniul cultural, precum şi la traseele turistice din zonă.

Centrul de Vizitare  ”Alexandru Beldie”  a fost inaugurat, în apropierea staţiei de plecare a telecabinei Buşteni-Babele. Obiectivul face parte din proiectul ”Optimizarea managementului vizitatorilor prin completarea infrastructurii de vizitare în Parcul Natural Bucegi”, finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea proiectului este de aproximativ 14.200.000 de lei.

         Centrul de vizitare dispune de un punct de informare, un spaţiu expoziţional, o sală de conferinţe dotată cu ecran pentru videoproiecţie, sistem audio pentru conferinţe, o sală de clasă dotată cu videoproiector, tablă de scris, calculator şi imprimantă, microscoape şi truse de biologie, spaţii administrative etc. Investiţia va contribui la dezvoltarea activităţilor economice locale, prin promovarea zonei şi a valorilor naturale. 

La ceremonia de inaugurare au participat Emanoil Savin, primarul oraşului Buşteni, Liviu Pavel, directorul Direcţiei Împăduriri Dezvoltare din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor, Ciprian Pahonţu, consilier RNP, Dragoş Mihai, şeful Departamentului Arii Protejate, Dumitru Horia Iuncu, director Parcul Natural Bucegi şi alţi reprezentanţi ai Regiei Naţionale a Pădurilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro