Joi, 28 martie 2024 - 8:08:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cel mai modern cămin de bătrâni din Prahova, inaugurat la Fântânele


4 octombrie 2014

Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, au participat la recepţia finală a  obectivului “Centru rezidenţial pentru persoane vârstnice din comuna Fântânele, judeţul Prahova”.

Valoarea totală a investiţiei a fost de 5.311.619 lei, din care contribuţia  Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a fost de 4.281.522 lei iar restul de  1.030.097 lei de la bugetul Consiliului Judeţean Prahova.

Noul centru va devein funcţional la jumătatea lunii noiembrie  şi va asigura cazare pentru 50 de persoane vârstnice în 25 de camere cu două paturi şi grup sanitar propriu.  Centrul este dotat la standarde europene cu salon de relaxare, cabinet medical, salon de terapie în grup, cabinet de fizioterapie, cabinet de recuperare, salon de activităţi sociale, salon de energoterapie, bucătărie, etc.

Alimentarea cu apă se face prin reţeaua publică a comunei Fântânele, iar încălzirea cu ajutorul a trei centrale pe  lemne.

“Sperăm ca, în primul trimestru al anului 2015, să finalizăm şi să adoptăm strategia pentru persoanele vârstnice, pentru a aduce în România acest sistem de îmbătrânire activă în sensul că avem nevoia de experienţa tuturor persoanelor vârstnice care pot fi active în continuare, plecând chiar de la discuţii cu elevii. Pe de o parte, prin aceste proiecte la facem bătrâneţea mai frumoasă, pe de altă parte, aceste proiecte au scop educaţional pentru cei tineri”, a declarat Rovana Plumb - ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Costurile de consum pentru fiecare persoană sunt de aproximativ 2.200 de lei lunar, dintre care 1.450 de lei vor fi suportaţi de la bugetul Ministerului Muncii Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, al Consiliului Judeţean Prahova şi al comunei Fântânele. Diferenţa până la 2.200 lei va fi acoperită de către beneficiari.

Funcţionarea noului centru rezidenţial va fi asigurată de un număr de 48 de salariaţi.

“În prima şedinţă de consiliu va fi supusă aprobării organigrama, se va deschide finanţarea pentru nevoile de personal, pentru aprovizionarea cu alimente, după care primii locatari vor putea fi primiţi în acest centru. Nu există o barieră în ceea ce priveşte o anumită valoare a pensiei. Vârstnicilor li se va acorda un loc în cămin după o anchetă a unei comisii. Solicitările vor fi făcute la DGASPC Prahova, după ce vom primi schema. Deocamdată ne preocupă angajarea personalului şi scoaterea la concurs a tuturor posturilor care vor fi aprobate”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

La eveniment au mai participat Rodica Paraschiv – prefectul Judeţului Prahova, Fabioara Ionescu – administratorul public al judeţului,  senatorii Daniel Savu şi Radu Oprea, Mihail Pavel – secretarul CJ Prahova, consilierii judeţeni Ludmila Sfârloagă, Rareş Enescu şi Diana Niculescu, primarul Comunei Fântânele – Dumitru Mateiu, reprezentanţi ai DGASPC Prahova


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro