Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:16:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sorin Oprescu despre Canalul Bucureşti-Dunăre


27 iunie 2014

Realizarea canalului Bucureşti - Dunăre cu extensie spre Giurgiu - Ruse ar putea fi un prim pas în dezvoltarea bazinului dunărean cu implicarea instituţiilor publice din România şi din Bulgaria, a spus, joi, primarul Capitalei Sorin Oprescu, la Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunărene de la Viena, informează MEDIAFAX.
   
Primarul General, Sorin Oprescu, a participat joi la dezbaterile din cadrul Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene (CoDCR), eveniment găzduit de Primăria Vienei, care a precedat lucrările celei de-a treia ediţii a Forumului anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD).
   
Întâlnirea Comitetului Executiv extins al Oraşelor şi Regiunilor Dunărene a vizat perspectivele politicilor urbane în regiunea Dunării, în contextul elaborării unei Platforme Urbane în Regiunea Dunăreană (UPDR).       

În alocuţiunea rostită în deschiderea evenimentului, Sorin Oprescu, a ţinut să sublinieze importantă includerii de către UE a capitalelor ţărilor riverane în elaborarea strategiei.
  
Totodată, el şi-a exprimat convingerea că, pentru realizarea unei reale dezvoltări a bazinului dunărean, piatră de temelie este "elaborarea unui program complex, bazat pe un concept unitar, pentru întreg teritoriu, cu implicarea instituţiilor publice din România şi din Bulgaria, a Comisiei Europene şi a celorlalte instituţii continentale, administrative şi financiare.
   
Strategia Dunării este un proiect politic european lansat de România împreună cu Austria. SUERD a fost adoptată de Consiliul European în 24 iunie 2011, ca strategie macro-regională a Uniunii Europene.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro