Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:19:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vălean: "Prin eCall salvam mai multe vieţi"


16 aprilie 2014

Plenul Parlamentului European a votat decizia privind Implementarea sistemului eCall la nivelul Uniunii Europene. Adina Vălean, raportor al Comisiei pentru Industrie, Cercetare si Energie pentru aceasta decizie si campion al campaniilor 112 la nivel european, a declarat: "Mă bucur ca am reuşit sa luam masuri concrete pentru a salva mai multe vieţi in accidentele rutiere"

Adina Vălean a arătat că introducerea sistemului eCall în toate autovehiculele noi va accelera timpul de răspuns de urgenţă de 40% în mediul urban şi 50% în mediul rural, cu un câştig net de aproximativ 10 minute pentru fiecare intervenţie. Acest lucru va duce la o reducere de decese de pana la 10%, şi va reduce severitatea leziunilor cu pana la 15%.

"Regret ca nu a fost introdusa in textul final si obligaţia privind localizarea exacta prin coordonate GPS a apelurilor iniţiate de pe smartphone-uri. Aceasta prevedere ar fi extins beneficiile eCall si pentru cetăţenii care se afla in situaţii de urgenta fara a fi la bordul unui autovehicul."

Parlamentul European si Adina Vălean au susţinut si cerut în mod repetat îmbunătăţirea serviciilor 112 încă din 2007. "Lipsa de acţiune a Comisiei Europene pe acest subiect trebuie criticata, pentru ca am putea reduce cheltuielile pentru intervenţiile în situaţii de urgenta cu cel puţin 4 miliarde de euro pe an, daca ar fi instituite standarde pentru localizarea exacta a apelurilor. Tehnologia exista! Deci ce anume aşteaptă Comisia Europeana si ce a aşteptat Guvernul României pentru a interveni?" , a întrebat Adina Vălean.

"Sper ca  serviciul 112 si siguranţa cetăţenilor europeni sa fie luate in serios de următoarea Comisie Europeana, astfel încât sa evitam accidente precum cel din Munţii Apuseni in care pasagerii supravieţuiesc unui accident aviatic dar mor pentru ca nu pot fi localizaţi" a conchis Adina Vălean.

Sistemul eCall va consta intr-un dispozitiv instalat în toate vehiculele, care va apela automat numărul 112 în cazul unui accident rutier grav, şi care va transmite prin reţelele de telecomunicaţii, informaţiile senzorilor de impact, precum şi coordonatele GPS la agenţiile de urgenţă locale. Sistemul eCall se bazează pe numărul european de urgenta 112. Acelaşi tip de sistem ar fi putut fi extins la toate telefoanele mobile ce dispun de tehnologie GPS.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro